Suomalaisyhteisö - Costa del Sol

Suomalaiset aurinkorannikolla

Costa del Solilla asuu lähes 20 000 suomalaista ja 3240 näistä Fuengirolassa, tehden seudusta yhden maailman suurimmista suomalaissiirtokunnista. Juuri tästä syystä Costa del Solilla ja varsinkin Fuengirolassa pärjää helposti suomenkielelläkin. Alueella sijaitsee lukuisia suomalaisia yrittäjiä ja ammatinharjoittajia, kuten lääkäreitä, hammas- ja eläinlääkäreitä, kampaajia, kosmetologeja, hierojia, mekaanikkoja, sähkömiehiä, asianajajia, ja kiinteistönvälittäjiä.

Fuengirolasta löytyy muun muassa suomalaisia autovuokraamoja, matkatoimistoja ja Hemingway kirjakauppa. Eniten silmään pistää kuitenkin alueen suuri määrä suomalaisia ravintoloita, kahviloita ja baareja. Myös Karaoken ystävät pääsevät laulamaan kotimaan kielellä, joten tuppisuuna ei aurinkorannikollakaan tarvitse olla.

Pikalinkit:

Suomalaiset ravintolat ja baarit Aurinkorannikolla
Suomalaiset yhdistykset Aurinkorannikolla
Aurinkorannikon suomalainen koulu
Suomalaisia liikkeitä aurinkorannikolla

Suomalaiset ravintolat ja baarit Fuengirolassa, Benalmadenassa ja Torremolinoksessa

Eniten ravintoloita ja baareja löytyy Fuengirolan Los Bolichesin kaupunginosasta, kuten suositut, Casa Azul, Thelman pullapuoti ja Witi. Satamasta löytyy suosittu suomalaisravintola Refla, joka on monille tuttu myös Nelosen Fuengirola sarjasta. Keskustan rantakadulla sen sijaan sijaitsee suomalaisten suosima yökerho Mai Tai, josta saa palvelua myös suomeksi.

Benalmadenassa tunnetuimpia suomalaispakkoja ovat Bar Victoria, Papa Erig sekä rento elävän musiikin paikka Piilo. Torremolinoksessa sen sijaan suomalaisten keskuudessa suosittuja paikkoja ovat Finnpub ja Dona Carlota.

Fuengirolan satama

Ravintola Uusi Refla

Refla on suomalainen ravintola joka tarjoaa ruoan lisäksi karaokea, urheilua, tietovisaa, elävää musiikkia ja paljon muuta.

Ruokalista keskittyy pääosin reilun kokoisiin suomalaistyylisiin ruokiin, esimerkkinä mainittakoon vaikkapa poronkäristys tai pippuripihvi. Juomavalikoimista löytyy kotimaisia tuttavuuksia kuten vaikkapa lonkeroa.
Refla oli myös vahvasti esillä Nelosen esittämässä Fuengirola sarjassa.

Aukioloajat:Kesäisin Ti - Su 16 - myöhään
Syyskuusta eteenpäin: Ma - Su 12 - myöhään
Osoite: Puerto Deportivo de Fuengirola. Local 325 – 327

Mai Tai -yökerho

Yökerho Mai Tai sijaitsee muutaman sadan metrin päässä ravintola Reflasta Fuengirolan rantakadulla. Yökerhossa on suomalaisia töissä ja palvelua saa myös suomen kielellä. Ravintolaa pyörittää egyptiläinen herrasmies Sami Ghaly, joka on suuri Suomen ystävä ja on myöskin naimisissa suomalaisen naisen kanssa.

Espanjassa on tapana lähteä Suomeakin myöhemmin juhlimaan joten kovempaa menoa ei kovin aikaisin kannata odottaa.

Osoite: Paseo Marítimo Rey de España s/n. Edif. El Puerto

Benalmadena

Bar Victoria

Bar Victoria on Benalmadenassa sijaitseva miellyttävä suomipubi jossa saa myös lukea paikalliset uutiset suomeksi.

Papa Erig

Hyvän ruokapaikan maineessa oleva, suomalais-espanjalainen suosittu ravintola sijaitsee hotelli Pueblo Quintan lähellä päätien varrella, tuuliviiriliikenneympyrän vieressä.

Bar Piilo

Benalmadenassa sijaitseva Piilo-baari on elävän musiikin, tanssin ja laulun paikka. Baarissa on kaksi huonetta jossa toisessa on baaritiski, pöytiä, sohva ja televisio jossa voi katsella suomalaisia tv-ohjelmia. Toisessa huoneessa on pitkiä kymmenen hengen pöytiä. Viihtyisä Piilo-baari on kasvattanut jatkuvasti suosiotaan josta kiitos kuulunee rennolle tunnelmalle ja elävälle musiikille.

Aukioloajat:10-22
Osoite: Jardines de Gamonal, Calle Zodiaco, bloque 10, locales 14-15, Arroyo de la Miel

Torremolinos

FinnPub

Torremolinoksessa sijaitsevaa FinnPubia on kehuttu hyvästä ruoasta, ja televisiosta voi katsoa kotimaisia kanavia.

Osoite: Calle Casablanca 13Fuengirola, Los Boliches

Casa Azul

Cafe Casa Azul on suomalaisten ravintola, joka tarjoilee ruokailijoille aamiaisen, suomalaisen buffet lounaspöydän, sekä illalla suomalaistyylisiä tapaksia. Tiistaisin ja perjantaisin on karaoke.

Yhteydessä on myös Suomi-Kauppa josta saa tuttuja suomalaisia tuotteita kuten ruisleipää, Fazerin suklaata, salmiakkia tai vaikkapa Turun sinappia.

Aukioloajat: Ma, Ke, To: 9-22, Ti, Pe: 9 - 0.30, la: 10-18, Su: 12-18
Osoite: Avenida Acapuolco, Los Londres, Los Boliches

Thelman pullapuoti

Syksyllä 2002 avattu Thelman pullapuoti myy suomalaista pullaa, leipää ja elintarvikkeita. Valikoimissa on esimerkiksi ruis- ja näkkileivät, karjalanpiirakat, munkit, makkarat, hernekeitto, suomalaisia makeisia ja kahvia, yms.

Aukioloajat: Ma-pe 8-18.30, vloppuisin 8-15
Osoite: Calle Salinas 32, Los Boliches

Yano's

Yano's on rennon tunnelman omaava olohuone Los Bolichesissa, josta löytyy suomalaista juomaa, teemailtoja, ilmainen WLAN, hyvää palvelua ja edulliset hinnat.

Aukioloajat: 12 - myöhään
Osoite: Calle San Pedro 4, Los Boliches

Bar cocina Witi

Witi on nelosen Fuengirola -sarjastakin tuttu, mukava ruoka- ja seurusteluravintola Los Bolichesin keskustassa, jonka menyyltä löytyy pääosin suomalaistyylistä ruokaa.

Aukioloajat:Ti - Pe 12-15.30, 19 -
La - Su 12 - 16, 19-
Osoite: Av de Jesús Santos Rein, 46, 29640 Fuengirola,

Cafe Kardemumma

Myy suomalaisia leipomotuotteita. Myös päivän keitto tai lounas.

Aukioloajat: Ma-pe 10-17, la 10-15
Osoite: Edif. Jupiter, Avda Jesus Cautivo, Los Boliches


-
Kartta: Fuengirolan suomalaisyhteisöä

Suomalaiset yhdistykset Aurinkorannikolla

Monet aktiiviset suomalaisyhdistykset toimivat Fuengirolassa, Benalmadenassa sekä Torremolinossa. Yhdistykset järjestävät monenlaista ohjelmaa kuten espanjan kielikursseja, retkiä, tansseja, ja kaikenlaista illanviettoa. Tunnetuimmat yhteisöt lienevät Fuengirolassa sijaitseva Asociación Finlandesa Suomela, Torremolinoksessa sijaitseva Kymppipaikka (Asociación Finlandesa Costa del Sol), sekä Benalmadenan Suomalaiset Ry Benalmadenassa.

Fuengirola: Asociación Finlandesa Suomela

Fuengirolassa sijaitseva Suomela on Aurinkorannikkolla asuville ja lomaileville suomalaisille perustettu yhdistys, joka järjestää jäsenilleen kaikenlaista mielenkiintoista toimintaa.

Suomela järjestää muun muassa erilaisia retkiä ja teemailtoja, ja sieltä on mahdollista löytää samanhenkistä seuraa vaikkapa kieltenopiskeluun, liikuntaan, musiikinharrastukseen, tanssikursseille ja matkoille. Suomelassa on lisäksi mittava kirjasto ja viihtyisä kerhohuoneisto.

Yhdistyksen osoite: C/ Las Vinas 54, Pueblo Girasol, Los Pacos, 29640 FUENGIROLA

Torremolinos: Asociación Finlandesa Costa del Sol (Kymppipaikka)

Torremolinoksessa Kymppipaikan tarkoituksena on tukea jäsentensä viihtymistä ja hyvinvointia vieraassa kulttuurissa. Yhdistyksellä on tarjolla monenlaista toimintaa Aurinkorannikon suomalaisille.

Kymppipaikka järjestää esimerkiksi kielikursseja, erilaisia matkoja, liikuntatoimintaa ja erilaisia harrastusmahdollisuuksia.

Yhdistyksen osoite: C/Ramal de los Manantiales, 10, 29620 TORREMOLINOS

Benalmadena: Benalmadenan Suomalaiset r.y.

Benalmadenassa sijaitseva Benalmadenan Suomalaiset r.y. järjestää kaikenlaista toimintaa suomalaisille jäsenilleen.

Yhdistys järjestää monenlaisia harrastemahdollisuuksia ja tilaisuuksia kuten kielitunteja, kirjallisuuspiirejä, matkoja ja tanssi-iltoja. Yhdistyksen tiloissa on myös kirjasto.

Yhdistyksen osoite: Avenida Gamonal 10(Edificio Minerva), 29630 BENALMADENA COSTA

Suomalainen koulu Fuengirolassa

Fuengirolassa toimii suomalainen peruskoulu, jonka yhteydessä on myös lukio. Fuengirolan suomalainen koulu sai ensimmäisenä Suomen ulkopuolisena laitoksena lukioluvan ja aloitti toimintansa itsenäisenä lukiona keväällä 2007.

Aurinkorannikon suomalainen koulu - Colegio Finlandés

Aurinkorannikon suomalainen koulu on toiminut Fuengirolassa jo vuodesta 1991. Koulussa annetaan opetusta vuosiluokilla 1-9 sekä vuodesta 2007 alkaen myös lukiokoulutusta ja etälukio-opetusta. Koulusta on myös mahdollisuus siirtyä espanjalaiseen kouluun.

Koulun opetussuunnitelmassa painotetaan muun muassa kansainvälisyyttä, luovuutta, omien juurien ja kotimaan kunnioittamista sekä Espanjan ja yleensä eurooppalaisen kulttuurin tuntemusta. Koulu tarjoaa myös esiopetusta 6-vuotiaille.

Osoite: C/ Jose Salik 4, 29640 FUENGIROLA

Suomalaisia liikkeitä aurinkorannikolla

Aurinkorannikolla, ja eritoten Fuengirolassa sijaitsee lukemattomia suomalaisia liikkeitä, joista suuri osa sijaitsee Centro Finlandia -kauppakeskuksessa. Hemingway kirjakauppa on saavuttanut myös suuren suosion, ja kaupasta saa mittavan kirjavalikoiman lisäksi aamuisin vaikkapa tuoreet kotimaiset sanomalehdet.

Centro Finlandia - Suomalainen ostos- ja palvelukeskus Fuengirolassa

Fuengirolassa sijaitse Centro Finlandia on suomalainen ostoskeskus, jossa sijaitsee erilaisia liikkeitä kuten suomalainen kirjakauppa, ravintoloita, putiikkeja sekä kampaamoja. Ostoskeskus toimii usein myös suomalaisten kohtauspaikkana aurinkorannikolla.

Centro Finlandiassa sijaitsee myös suomalaisten informaatiokeskus, josta löytyy lisätietoa alueen palveluista.

Osoite: Avda de Los Boliches 4, 29640 FUENGIROLA

Hemingway Bookshop - Suomalainen kirjakauppa Fuengirolassa

Fuengirolassa sijaitseva Hemingway Bookshop on suosittu kirjakauppa suomalaisten keskuudessa. Hemingwaysta löytyy uutuuskirjat lähes samaan aikaan kuin Suomestakin. Jos kirjaa ei ole kaupassa, se on mahdollista tilata ilman lisäveloitusta. Kaupasta löytyy lisäksi aamuisin tuoreet suomalaiset sanomalehdet kuten Helsingin sanomat, Iltalehti ja Iltasanomat.

Oppikirjat on myös mahdollista hankkia Hemingway kirjakaupasta, sillä se toimii yhteistyössä muun muassa Aurinkorannikon suomalaisen koulun kanssa.

Osoite: Calle Maestra Conception Guidet 6, 29640 FUENGIROLA